Voor wie?
Vrouw verdedigt zich tegen mesaanval, geleerd bij Centurion Self Defence
Man verdedigt zich tegen stokaanval, geleerd bij Centurion Self Defence
Man verdedigt zich tegen hoge trap, geleerd bij Centurion Self Defence

Centurion Self Defence is er voor iedereen die zich veilig wil (gaan) voelen en fit wil worden én blijven.

Natuurlijk zal een militair of een politie agent andere technieken en oplossingen leren dan burgers of kinderen bijvoorbeeld.

Bij CSD zal er (voorlopig) alleen les worden gegeven voor de civiele kant van het Krav Maga, maar uw instructeur zal zich verder gaan specialiseren in de toekomst.

Veel mensen denken dat zij al veel ervaring in andere vechtsporten nodig hebben maar dit is niet het geval en kan soms zelfs een belemmering zijn omdat er bij het gebruik van

Krav Maga geen regels zijn in vergelijking met vechtsporten en vechtsporters dus moeite kunnen hebben met het toepassen van bepaalde ¨verboden¨ technieken of combinaties die juist zo effectief zijn tijdens een noodweer situatie.

Denk aan een trap naar het kruis bijvoorbeeld, ¨not done¨ in de ring of octagon maar wel heel erg effectief....

Men moet zich hier dus wel op trainen/conditioneren om deze technieken vanzelf en zonder na te denken toe te passen in een noodsituatie.

Iedereen kan beginnen met Krav Maga ongeacht fysieke gesteldheid of ervaring!

Van ieder wordt verwacht dat er met respect en begrip voor elkaar wordt getraind, wel hard trainen maar geen ¨wedstrijd¨ mentaliteit of te grote ego´s!

 

Krav Maga is geen sport, maar een zelfverdediging systeem voor confrontaties op straat waar (helaas) andere regels gelden!

Tijdens de lessen, die in de omgeving van Meteren, Geldermalsen, Tiel, Opijnen, Zaltbommel, Deil, Zoelen en Ophemert worden georganiseerd, wordt er zo realistisch mogelijk getraind (onder stress) en worden er diverse thema´s behandeld zoals bijvoorbeeld mes aanvallen/bedreigingen maar ook verwurgingen staand en op de grond enz. Zodra men de basis onder de knie heeft gaan we deze uitvoeren op locatie. Denk dan aan een bar-fight scenario of in een park....

 

Natuurlijk dient men wel rekening met de wet te houden en moet men altijd proberen een gevecht te voorkomen en weg te gaan als dit kan!

Maar als dit echt niet meer lukt dan mag men zichzelf en zijn/haar naasten natuurlijk verdedigen in Nederland met gepast geweld, wat ervoor zal zorgen dat men weer veilig thuiskomt!

"So that one may walk in peace!"  quote Imi Lichtenfeld​