Veelgestelde vragen

Hoe ziet een Krav Maga training eruit?


Hier ziet u een voorbeeld van een Krav Maga les voor volwassenen. Opm. Deze video is van een bevriende sportschool.
Heb ik ervaring nodig met een vechtsport?


Nee, om te beginnen met Krav Maga heb je geen ervaring nodig met een vechtsport of ander systeem. Natuurlijk is het wel een voordeel als je al weet hoe je kunt stoten en trappen bijvoorbeeld door ervaring met andere vechtsporten, maar het is geen voorwaarde om te kunnen beginnen. Je leert deze technieken vanzelf tijdens de Krav Maga lessen.
Wordt er ¨ full contact ¨ gespart?


Dat ligt eraan, bij Krav Maga worden er ook technieken geleerd die erg lastig zijn om toe te passen op volle kracht (gevaarlijk) en dus wordt er veel getraind met ¨ light fighting ¨. Men traind dan veel lichter, soms ook langzamer en gecontroleerder. Maar een rondje *sparren met beschermmiddelen, zoals bijvoorbeeld bij het Kickboksen, komt ook voor als men wat meer gevorderd is ( en dit ook wil natuurlijk ). Het is namelijk erg belangrijk om te ervaren hoe het is als men een trap of stoot krijgt ( stress training ) om hier juist op te kunnen reageren in een echte conflictsituatie. *Maar ook hier geldt weer; train hard maar met respect voor elkaar want er valt niks te winnen, geen ¨haantjes gedrag¨ !
Met welke leeftijd kan je meetrainen?


Er zijn drie leeftijds groepen; Centurion Kids 6-10 jaar. Centurion Junior 11-15 jaar Centurion Senior vanaf 16 jaar.
Hoelang duren de lessen?


De duur van de lessen is als volgt; Kids lessen duren 45 minuten. Junior lessen duren 60 minuten. Senior lessen duren 75 minuten.
Welke kleding en beschermmiddelen heb ik nodig?


Men dient een lange sportbroek te dragen en een T-shirt, geen mouwloze shirts zoals ¨tanktops¨ en van de dames wordt verwacht dat zij gepast ondergoed dragen, geen strings bijvoorbeeld. Men dient binnen schone sportschoenen te gebruiken die geen zwarte zolen hebben die af kunnen geven. Het meest ideaal en gebruikt zijn de worstel/freefight schoenen. Bij buitentrainingen maakt het niet uit welke sportschoenen er gebruikt worden als het maar geen schoenen zijn die schade toe kunnen brengen aan uw trainingspartner. (denk aan werkschoenen met stalen neus bijvoorbeeld) Men dient minimaal te beschikken over een mondbeschermer (bitje) en een kruisbeschermer. (tok) Na een maand meetrainen heeft men ook scheenbeschermers en bokshandschoenen/freefight handschoenen nodig.
Waar wordt er getraind?


De *trainingslocaties zijn; De gymzaal bij het Dorpshuis te Meteren en de gymzaal schuin tegenover het sportveld in Geldermalsen. Achtersteweg 17 4194 TH Meteren Oranje Nassaustraat 60 4191 ED Geldermalsen *Het kan ook voorkomen dat er buiten getraind wordt, hier krijgt men dan bericht van.
Is Krav Maga goed voor mijn conditie?


Jazeker! Met Krav Maga zal uw algehele conditie met sprongen vooruit gaan. Uw uithoudings vermogen zal groter worden, zowel uw spierkracht, flexibiliteit en mentale gezondheid zal veel baat hebben van deze trainingen. Uw houding en uitstraling zal zich verbeteren, wat er weer aan toe bijdraagt dat een potentiele agressor/predator niet snel problemen met ú zal zoeken, maar liever op zoek gaat naar een ¨ makkelijkere prooi ¨.
Komen er ook vrouwen?


Jazeker, vrouwen hebben er (ook) zeer veel baat bij van onze trainingen en zijn van harte welkom! Men hoeft geen grote gespierde man te zijn om Krav Maga lessen te kunnen volgen. Bij onze lessen geen ¨haantjes gedrag toegestaan¨.
Is er ook les voor kinderen?


Jazeker. Op de Woensdagen zijn er ook Krav Maga lessen voor kinderen vanaf 6 t/m15 jaar. Vanaf 6 t/m10 jaar, 16.00h tot 16.45h en vanaf 11 jaar t/m 15 jaar, vanaf 17.00h tot 18.00h.
Kan ik ook een privé training krijgen?


Ja, indien men meer persoonlijke aandacht wenst om welke reden dan ook, is het zeker mogelijk om alleen met de instructeur of een kleine groep op een door de student gewenste locatie getraind te worden. Neem dan contact op om te bespreken wat er gewenst wordt en wat hiervoor de kosten zullen zijn.
Zijn er ook speciale workshops?


Er zullen zeker regelmatig workshops georganiseerd gaan worden die gevolgd kunnen gaan worden door zowel leden van Centurion Self Defence ( met leden korting ) als mensen die (nog) geen lid zijn.
Wat leer je bij Krav Maga?


Met Krav Maga wordt er getraind op conflict situaties die zich in het dagelijkse leven voor kunnen doen. Zowel staand, zittend, liggend als knielend etc. In een gebouw, buiten op straat, rond of in de auto, in of rond het openbaar vervoer en ga zo maar door. Er wordt dus, na het leren van de basis technieken, getraind en geoefend in een zoveel mogelijk realistische setting zodat men leert om met de lichamelijke en geestelijk stress om te gaan die ontstaat bij een *bedreiging of aanval en hier een juiste oplossing voor te kiezen zodat men weer veilig thuis zal komen. *Een samenvatting van veel voorkomende problemen zijn; Verwurgingen, vastgehouden worden, aanranding, bedreigingen en aanvallen met messen, knuppels, vuurwapens, meerdere aanvallers enzovoorts.
Wat zijn de tarieven?


De tarieven voor de verschillende lidmaatschappen zijn als volgt; Centurion Kids= per maand € 25,- , 1 x per week trainen, 45 min. per les. Centurion Junior= per maand € 30,- , 1x per week trainen, 60 min. per les. Centurion Senior= per maand € 35,- , 1x per week trainen, 75 min. per les. Idem = per maand € 45,- , 2x per week trainen, 75 min. per les.
Hoe betaal ik de contributie?


De contributie dient maandelijks, vooruit te worden voldaan via automatische afschrijving. Deze zal rond de 28e van iedere maand worden afgeschreven van uw rekening. U geeft hiervoor toestemming na ondertekening van het inschrijfformulier (SEPA). Zie hier de voorwaarden.
Hoelang is de opzegtermijn?


De opzegtermijn bij Centurion Self Defence is een (1) maand en het opzeggen dient voor de eerste van de maand te gebeuren. Tijdens de opzegtermijn dient de (laatste) maandelijkse verplichting worden voldaan.
Werken jullie met een jaarcontract?


Nee, u zit bij ons na inschrijving niet vast aan een jaarcontract.
Kan ik bij jullie de beschermiddelen en het uniform kopen?


Ja, het uniform van Centurion Self Defence is op locatie beschikbaar ( indien de juiste maat voorradig ) en er zijn ook beschermiddelen verkrijgbaar op bestelling, maar het is natuurlijk geen verplichting om deze beschermmiddelen bij CSD te kopen. Wel is het belangrijk om dan eerst even overleg te plegen zodat men geen verkeerd materiaal koopt met teleurstelling als gevolg. Kijk in onze winkel.
Hoe kan ik mij aanmelden voor een gratis proefles?


Dit kan alleen door het aanmeldformulier voor een proefles in te vullen.
Wat heb ik nodig voor een proefles?


Nadat u zich heeft ingeschreven voor een proefles, heeft u minimaal nodig; een lange trainings broek, een T-shirt met korte mouwen ( geen T-shirts zonder mouwen, zogenaamde ¨ tank tops ¨ ), schone binnen zaalschoenen die geen zwarte zool hebben, een handdoekje voor het zweet en een bidon/flesje met water. Verder wordt u geacht op de hoogte te zijn van onze huisregels.
Betaal ik mijn contributie in de vakantie of als ik verhinderd ben?


De maandelijkse contributie loopt tijdens de vakantieperiodes door, hier is rekening mee gehouden in de hoogte van ieder lidmaatschap. Alleen als er een langdurige blessure is kan de contributie tijdelijk worden stilgezet en dit kan niet als u verhinderd bent door welke reden dan ook.
Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?


Indien u uw lidmaatschap, om welke reden dan ook, wilt opzeggen dan kan dit *alleen via het opzegformulier. *Erg belangrijk! Zorg voor een afdruk (bijv. printscreen) van uw opzegging voor uw eigen adminsitratie zodat er later geen misverstanden kunnen ontstaan over op welke datum u het lidmaatschap heeft opgezegd.
Moet ik inschrijfgeld betalen?


Ja, ieder lid die zich inschrijft dient een bedrag van € 35,- te voldoen na inschrijving. Dit bedrag is inclusief administratiekosten en een *T-shirt met het logo van Centurion Self Defence wat men dient te dragen tijdens de lessen. *Indien de maat voorradig is krijgt men het T-shirt gelijk mee, anders zodra deze weer voorradig is.
Hoe schrijf ik mij in als lid?


U kunt zich als lid inschrijven via de website op deze pagina. Hier is wel een leden *wachtwoord voor nodig die ervoor zorgt dat men het inschrijfformulier kan bereiken en de ( ingevulde ) gegevens extra veilig zijn voor zowel Centurion Self Defence als voor uzelf. *Dit wachtwoord verkrijgt u via de instructeur.
Wordt er getraind in de schoolvakanties?


Nee, tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. Centurion Self Defence houdt de vakanties aan die gesteld zijn door de overheid voor de regio midden.

Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Stel deze dan hieronder.

Bedankt! U krijgt zo snel mogelijk antwoord.